Unul dintre segmentele industriale și comerciale din domeniul construcțiilor metalice îl reprezintă sistemele de fixare a panourilor fotovoltaice pe acoperișuri, adică sistemele din oțel zincat sau aluminiu.
Proiectăm, producem și montăm structuri metalice pentru susținerea panourilor fotovoltaice pe acoperișuri drepte și în pantă. Condiția principală este legată de tipul structurii acoperișului, fiind necesar ca aceasta să permită montarea de panouri solare fără riscuri și să asigure calitatea acestora.
Începem prin calcularea gradului de inclinare al structurii metalice cu rol de suport și amplasarea acestei structuri pe acoperiș în baza proiectului. Avem grijă să alegem varianta optimă pentru utilizarea eficientă a suprafeței și pentru folosirea la maxim a luminii provenite de la Soare.
Realizăm structuri metalice pentru montarea de panouri solare pe acoperișurile halelor industriale, spațiilor comerciale, service-urilor auto, clădirilor de birouri și acoperișurilor clădirilor rezidențiale.
Proiectăm, producem și montăm structuri metalice pentru fixarea panourilor fotovoltaice, adecvate pentru toate tipurile de teren: structuri de panouri fotovoltaice montate pe suporti de beton, fundații, traverse din beton sau direct pe sol prin stâlpii metalici din oțel zincat.
Proiectarea sistemului de fixare a panourilor fotovoltaice la sol se realizează în funcție de studiul geotehnic al terenului și de testarea cu piloți pentru rezistența la tractiune sau împingere. Aceste studii și teste oferă posibilitatea calculării exacte a rezistenței oferite de structura metalică pentru susținerea panourilor fotovoltaice, în concordanță cu factorii de mediu.
Fixarea panourilor fotovoltaice pe structura metalică de bază se realizează cu ajutorul clipsurilor de mijloc, al celor de capăt din aliaj de aluminiu 6063 și al șuruburilor zincate, special fabricate pentru fixarea panourilor fotovoltaice.
Una dintre cele mai eficiente soluții pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile o reprezintă fațadele-cortină ale clădirilor, care se pot configura pe baza tehnologiilor avansate în fațade cu celule fotovoltaice incorporate.
Prin introducerea modulelor fotovoltaice, structurile de fațadă-cortină ale clădirilor realizează efecte arhitectonice deosebite, prin îmbinarea funcționalității cu designul, producându-se energie verde într-un mod eficient. În acest mod, panourile solare devin un material de construcții multifuncțional.